2022-05-31 09:38:47• hírek • Fizetett tartalom

Válogatott játékosok a Kolozsvár labdarúgócsapatában

A 114 éve Kolozsvári Vasutas Sport Club néven megalakuló Kolozsvári CFR csapata eddig 8-szor lett bajnok a román élvonalban, az évek alatt pedig több válogatott labdarúgó is megfordult a klubnál.

Érdekesség, hogy a csapatnál rengeteg dél-amerikai játékos fordult már meg, eddig összesen 20 brazil és 20 argentin labdarúgó játszott Kolozsváron. Természetesen nem a legnagyobb nevekről van szó, és ezekbe a válogatottba csak a legnagyobb sztárok tudnak bekerülni.

Egy argentin labdarúgó viszont akad, Sixto Peralta személyében, aki  1996-ban 6-szor pályára lépett az U17-es válogatottban, három évvel később pedig az U20-asban is játszott 4 meccsen, olyan nevekkel együtt mint Aimar, Cambiasso, Millito, vagy éppen Riquelme. Peralta pár éven keresztül próbálkozott a Serie A-ban is de nem tudott megragadni Európában, ezért hazatért. Végül 2008-ban a River Plate csapatából került Kolozsvárra, ahol 4 év alatt 110 meccsen is pályára lépett az Unibet adatai alapján. 

Szintén meglepően sok portugál játékos fordult meg a csapatnál a történelme során, ráadásul közülük bőven akadnak nagyobb nevek is, hiszen 9-en is léptek pályára legalább valamelyik korosztályos válogatottban, Beto pedig egyedüliként a portugál nemzeti tizenegyben is lehetőséget kapott 16-szor. A Sportingban nevelkedett kapus több hazai kisebb csapat után a Portoba került 2009-ben, ahonnan 1 évre kölcsönadták a CFR-nek, ahol a 2011/12-es idényben 27 meccsen lépett pályára. Betonak ezután indult be igazán a karrierje és egy kis bragai kitérő után a Sevillában futott be, ahol három évig volt elsőszámú hálóőr és a 2013/14-es és a 14/15-ös Európa-Liga győzelemben is nagy szerepet vállalt. Beto a válogatottba 2009-ben mutatkozhatott be a legtöbbször pedig 2014-ben került pályára, akkor 5 meccsen is játszhatott. A portugál kapus jelenleg Helsinkiben futballozik. 

A Kolozsváron valaha megforduló 7 elefántcsontparti játékos közül 3-an is pályára léptek a válogatottban. Közülük Lacina Traoré a legismertebb, aki a karrierje elején még a hazájából került a CFR csapatához, ahol 3 évet húzott le 2008-tól kezdve. A 203 centiméteres csatár 44 meccsen 14-szer talált a kapuba, ezután pedig a Krasznodarba, majd az Anzsi Mahacskalához került. Traoré ezután még futballozott a Monacóban, az Evertonban, a CSZKA Moszkvában és 2019-ben 9-szer Újpesten is pályára lépett. Majd 2019-ben egy félszezonra visszatért Kolozsvárra, jelenleg pedig Portugáliában rúgja a bőrt a 13-szoros válogatott támadó. Rajta kívül Emmanuel Koné 11-szer, Ousmane Viera pedig 19-szer húzhatta fel az elefántcsontparti válogatott mezt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: